V naši enoti smo teden mobilnosti obeležili s skupinskimi in skupnimi aktivnostmi. Najprej smo ob zgodbici Beli zajček spoznali tematiko tedna mobilnosti. Otroci so zajčka z ogljem pobarvali in v skupnem prostoru smo pripravili plakat. Otroke smo spodbudili, da v vrtec ali iz vrtca odhajajo peš, s skiroji ali kolesi. Naslednji dan so si izrezali bele kroge, ki smo jih prilepili na zajčka. Tako je zajček skozi teden postajal vedno bolj bel.

Otroci so spoznavali pomen trajnostne mobilnosti. Šli smo na sprehod in obiskali parkirišče, kjer lahko starši pustijo avtomobile in vsaj del poti pridejo peš. Zajčke so izdelovali tudi iz plastelina. V četrtek in petek smo pripravili poligone, kjer so otroci razvijali spretnost hoje, vožnje s skiroji, poganjalci in tricikli. Opozorili smo tudi na pomen varnosti v cestnem prometu.

Veseli smo bili velikega odziva staršev, ki so omogočili, da so otroci izbirali drugačno pot v vrtec. Na plakat smo navedli tudi aktivnosti, ki so se izvajale v sklopu Občine Šentjur in jih povabili k sodelovanju.

Otroci in strokovne delavke

 

Dostopnost