V vrtcu Šentjur-enoti Hruševec smo tudi letos obeležili Teden otroka, ki je potekal od 3.10 do 9.10. pod geslom »SKUPAJ SE IMAMO DOBRO.«

Najprej smo otroke v krogu prijateljstva vprašali: »Kdaj se imamo skupaj dobro?«. Dobili smo zelo zanimive odgovore. Vsak otrok je lahko izrazil svoje mnenje.

V ponedeljek smo se družili s prijatelji iz sosednjih skupin in izvedli skupinski pohod v gozd. V gozdu so si otroci iz vej naredili hiško ter uživali ob nabiranju gozdnih plodov, listov, lubja… Sklenili smo krog in skupaj zapeli nekaj jesenskih pesmi ter se vrnili v vrtec.

V torek smo imeli delavnice, kjer smo ustvarjali iz naravnega materiala, katerega smo prejšnji dan nabrali v gozdu. Nastala so čudovita drevesa in gozdovi izpod rok naših najmlajših umetnikov.

V sredo smo imeli glasbeni dan. Otroci so plesali na instrumentalno glasbo. Ob spremljavi na kitari pa smo zopet skupaj z otroki iz drugih skupin zapeli in zaigrali na instrumente, ki smo si jih predhodno izdelali (ropotuljice, palčke…).

V četrtek smo imeli čisto pravi kino v vrtcu, saj smo si v telovadnici s prijatelji iz ostalih skupin skupaj ogledali jesensko risanko Trnovo robidovje.

Teden otroka smo zaključili s petkom in športnimi igrami na igrišču. Vzgojiteljice smo otrokom pripravile poligon, kjer so v samokolnicah prevažali buče, preskakovali lesene palice, nosili gozdne plodove v koš, tekali okoli stožcev….

Skratka z otroki smo preživeli en krasen teden, ki je bil namenjen res samo njim. Imeli smo se lepo, predvsem pa smo se zabavali.

 

IZJAVE NAŠIH OTROK

NEŽA: “Da se imamo radi, da ustvarjamo, se skupaj igramo, ne trgamo knjig.”

ELA SAORI: “Da se imamo ful fajn v vrtcu.”

ULA: “Da se smejimo.”

ANŽE: “Da se zunaj na igrišču zabavamo.”

LINA: “Da se imamo fino.”

EVA: “Da se imamo fajn.”

SVEA JEAN: “Da se skupaj igramo.”

ŽIVA: “Da barvamo.”

JAN M.: “Da se imamo radi.”

JAN V.: “Da se igramo skupaj.”

ROK: “Da se igramo.”

EMA: “Da se igramo.”

RENE: “Da se igram z avti.”

JOŽI: “Da se igramo.”

IAN: “Da lahko rišem.”

INA: “Da se igramo na igrišču.”

LAN: “Da ustvarjamo.”

ANEJ: “Da imamo prijatelje.”

Dostopnost