RAZIGRANA PESMICA

Razigran uživaj dan,
bodi vedno nasmejan,
naj prav nič te ne skrbi,
druži se s prijatelji.
Rajaj, poj in raziskuj,
ter prijatelje spoštuj.
Vsak trenutek se igraj,
bodi vitez, miška, zmaj.
Naj do sonca sliši se,

vsak otrok pomemben je!

(besedilo – Petra; melodija – Blaž)

V tednu otroka smo se v vrtcu na Ponikvi, v skupini 5- 6 let, igrali in poslušali želje drug drugega. Nastala je Razigrana pesmica, naš prijatelj Miškolinček pa nas je presenečal s posebnimi pismi za otroke. Tako smo v ponedeljek obiskali naš čarobni gozd, v katerem nam je Miškolinček pripravil igrače (lopate, samokolnice, traktorje…); otroci so uživali v naravi; Miškolinčku v zahvalo pa so ustvarili hišo iz vejic in ostalega naravnega materiala iz gozda. Otroci so razvili igro v kateri je bilo veliko sodelovanja in dogovarjanja.
V torek in prav tako v sredo smo imeli tehnični dan in otroci so si izdelali letečega zmaja. Ob prvem primernem vremenu, bomo zmaje tudi preizkusili. Ves čas so se dejavnosti prepletale z igro po izboru otrok. Otroci so se najraje poslužili igro jesenska tržnica. V četrtek nam je Miškolinček pripravil kino. Zgodba vrabčka Richarda, je otroke vodila k razmišljanju o drugačnosti, sprejemanju in prijateljstvu. Ves čas pa je počasi nastajala naša Razigrana pesmica.
V petek nas je Miškolinček povabil v krajevno knjižnico Ponikva, kjer nam je gospa knjižničarka Tatjana Lesnika, predstavila knjižnico. Uživali smo v uri pravljic. Miškolinček, ki živi v knjižnici pa nam je pripravil majhno presenečenje.
Teden otroka nam je minil hitro, v družbi smeha, prijateljev in presenečenj.

Petra in Blaž iz skupine 5- 6 let

TEDEN OTROKA V ODDELKU 4 – 6 NA ENOTI PONIKVA

Razigran uživaj dan je geslo letošnjega tedna otroka, ki je potekal od 4. – 10. oktobra. V naši skupini smo vse dni preživeli nadvse razigrano in pri tem zelo uživali. Vsak dan smo počeli kaj drugega. Imeli smo dan igre na željo otrok, ko so si lahko otroci sami izbrali s čim bi se želeli igrati v kotičkih. Na ta dan smo sestavljali z lego kockami, slikali z vodenimi barvicami in se igrali z dojenčki v kotičku dom. Tudi dan brez igrač je bil za otroke nekaj povsem novega in zanimivega. V kotičkih je bil namesto igrač nestrukturiran material. Gradili smo ceste ob gozdovih iz lesenih kock in palčk, spletali verižice iz narezanih slamic, gnetli in oblikovali slano testo ter gradili hiše iz škatlic.

 Vreme nam je omogočilo, da smo se lahko odpravili tudi na sprehod po dežju.

Ves teden smo ob ostalih dejavnostih spoznavali tudi ljudske igre in se jih igrali. Le te so se otrokom še posebej vtisnile v srce. Igrali smo se igre Mati ali je že kruh pečen?, Teta potuje, teta počiva, Ali je kaj trden most, Kamen, škarje, papir in Rinčke talat.

Teden otroka pa smo zaključili z zabavo, plesom v pižamah. Izpolnili smo željo otrok, ki se je glasila: »Želimo si žur, takega da se lahko vsi naplešemo in sprostimo.”

Maja in Anja

Dostopnost