Spoštovani starši,

upamo, da ste preživeli lepo poletje in veliko brezskrbnih počitniških dni.

Kot kaže, pa se bomo morali ponovno soočiti z virusom COVID – 19 in se vsak po svojih močeh potruditi, da bomo ravnali odgovorno, da se virus ne bi širil med nami.

Seznanjamo vas, da smo prejeli dopolnitev odloga, ki je stopil v veljavo včeraj in se nanaša na izpolnjevanje pogojev PCT v vrtcih in navaja:

“Dopolnitev odloka je posledica posebne situacije v vrtcih in šolah, ki predstavlja vsakodnevni prihod in odhod staršev in drugih oseb in  traja le kratek čas. Za starše in druge osebe, ki pripeljejo ali odpeljejo otroka v vrtec, v 1., 2. ali 3. razred osnovne šole, v osnovno šolo s prilagojenim programom ali v zavod za vzgojo in izobraževanje otrok in mladostnikov s posebnimi potrebami, izjemoma NE velja pogoj PCT.

Obvezno pa je nošenje zaščitne maske in upoštevanje vseh drugih preventivnih ukrepov: razkuževanje rok, ohranjanje varnostne razdalje, zračenje prostorov.

Za vse druge prihode staršev v vrtec ali šolo (npr. ob uvajanju otroka – novinca v vrtec, na pogovorne urice in roditeljske sestanke) pa velja vselej tudi pogoj PCT.”

 

Zahvaljujem se vam za razumevanje in upoštevanje vseh ukrepov.

Lepo vas pozdravljamo,

 

vodstvo vrtca Šentjur.

Dostopnost