Svetovni dan Zemlje 22. april

Ob sončnem četrtku 22.4. smo se v enoti Slivnica odločili, da ob DNEVU ZEMLJE s skupnimi močmi poskrbimo za naravo, natančneje našo okolico vrtca. Dejavnosti so se po skupinah pričele že v jutranjem krogu prijateljstva s pogovorom na ekološko temo o ohranjanju in varovanju našega planeta, kjer smo vključili tudi globus, ki je otroke še dodatno navdušil.
Sledila je čistilna akcija celotne okolice vrtca, ki smo se jo udeležile vse tri skupine otrok z vzgojiteljicami. Po predhodnem dogovoru smo se skupine razporedile in si razdelile delo.
Zavihali smo rokave in akcija se je pričela. Otroci oddelka 5-6  so poskrbeli za lepo pometeno in očiščeno asfaltno površino in ploščad pred vrtcem. Z otroki oddelka 2-5 smo poskrbeli za urejeno gredico s spominčicami in marjeticami. Otroci oddelka 2-3 pa so z vzgojiteljicama poskrbeli za urejen peskovnik in odvečno listje, ki je bilo na igrišču. Drobni prstki so poskrbeli tudi za čisto fasado, saj se včasih zgodi, da se kakšna sled krede pojavi tudi na njej.
Na koncu dneva smo bili vsi zadovoljni in prijetno utrujeni. Za to je poskrbelo tudi sonce, ki nas je ves čas prijetno grelo in nam dalo dodatno energijo za delo.

Otroci in strokovne delavke enote Slivnica

Dostopnost