Že mnogokrat smo v Vrtcu Šentjur kot kolektiv  dokazali, da znamo in zmoremo stopiti skupaj ter narediti nekaj dobrega za soljudi, naravo…

…tudi tokrat ni bilo nič drugače.

Zaščitne maske DA, NE, GOR, DOL, ZA, PROTI… ves čas poslušamo argumente. Pa se ne bom opredeljevala, ker to ni moj namen. Kot javni vrtec sledimo in upoštevamo navodilom in priporočilom NIJZ in MIZŠ, ki jasno poudarja nošenje mask. Razglašene epidemije je sicer konec, na kakšen način in kdo naj bi obrazne maske nabavljal pa je še nedorečeno.

Večkrat ponosno poudarjamo, da smo EKO vrtec. Vsled temu se zavedamo kakšna obremenitev so zaščitne maske za enkratno rabo za okolje, zato smo se takoj po odprtju odločili da pričnemo z šivanjem pralnik zaščitnih obraznih mask. V pralnici so se zašile maske za tehnično osebje in tu gre zahvala naši delavki Mariji Bobnar. 

Ker pa smo vsi delavci Vrtca Šentjur in vemo da ustvarjalnost naših strokovnih delavk nima meja, so pridne roke le teh priskočile na pomoč pri šivanju še za strokovne delavce. Tako so strokovne delavke v dneh, ko je pralnica preobremenjena s pranjem in šivanjem za  prvi september odločile da priskočijo na pomoč.

Tako so delavke Vrtca Šentjur do sedaj zašile cca 350 pralnih mask za delavce Vrtca Šentjur.

Hvala še enkrat Barbari Romih, Barbari Kladnik, Kseniji Jurčec, Lidiji Kolar, Karli Robič Žekar, Mariji Bobnar, Maši Medved in Jožici Andrinek (če sem katero izpustila se iskreno opravičujem, saj to so podatki ki sem jih pridobila).

Vesna Tofant, pomočnica ravnateljice.

Dostopnost