Obveščamo vas,  da smo bili DANES, 21. 8. 2020 obveščeni, da imamo v Vrtcu Šentjur, enota Hruševec, potrjeno okužbo s koronavirusom pri delavki NA UPRAVI. Vzpostavili smo kontakt z NIJZ, ki nam je podal navodila za nadaljnje ukrepanje.

Po posvetovanju z epidemiologom, smo obvestili vse ki so bili v neposrednem stiku z zaposleno, pri kateri je bila potrjena okužba, saj jim bo predvideno s strani NIJZ predlagana karantena. 

Vsi ostali zaposleni in otroci lahko po navodilih NIJZ normalno prihajajo na delo oz. obiskujejo vrtec, saj enota Hruševec posluje po običajnem poslovalnem času.

Merilo za karanteno je po navodilih NIJZ samo daljši neposredni stik z okuženo osebo. 

https://www.nijz.si/sl/koronavirus-pogosta-vprasanja-in-odgovori#kaj-je-karantena%3F

V vseh enotah vrtca izvajamo higienska priporočila za preprečevanje širjenja možnosti okužbe s SARS-CoV-2, v enoti Hruševec pa bomo izvedli še dodatne poostrene ukrepe po navodilih NIJZ. Nacionalni laboratorij bo razkužil prostore, kjer se je okužena zaposlena zadrževala.

Prosimo vas, da dosledno upoštevate navodila vrtca, ko pripeljete oz. odpeljete otroka. Pozorni bodite tudi na zdravstveno stanje in v primeru pojava bolezenskih znakov, otroka obdržite doma ter vzpostavite kontakt s pediatrom, ki vam bo dal nadaljnja navodila. Prav tako v vrtec ne prihajajte starši, ki imate morebitne znake obolenja.

 

 

Dostopnost