Prebujamo se v sončna jutra, ki vedno v naših srcih vzbujajo navdih, veselje, srečo…, toda te zadnje dni, ta zadnja jutra se v nas nekaj spreminja. Ritual življenja se je speljal po drugih smereh. V glavnem ostajamo doma, kjer smo tako srčno radi. Pa kljub temu mnogi izmed nas “tu nekje v srcu” čutimo pridih tesnobe, skrbi, negotovosti in veliko željo obleči se in oditi na delo, otroci in delavci vrtca pa v naš drugi dom – vrtec. V naš vrtec med žuborenje besed, veselja in smeha otrok in sodelavcev. V trenutku se lahko v hvaležnosti zavemo, kaj vse imamo in kako lepo nam je.

Dragi otroci, vem, da kljub temu, da ste najraje s svojimi starši, sestricami ali bratci, zdaj pogrešate svoje prijatelje in  vzgojiteljice ter skupno igranje in raziskovanje. Toda zdaj moramo poskrbeti za to, da ostanemo zdravi. Le tako lahko v želji pričakujemo in se že v naprej veselimo, da se kmalu vidimo, objamemo in se skupaj igramo in kaj novega naučimo. Zdaj pa se cartajte, sprehajajte in igrajte v svoji družini.

Spoštovani, podajmo se vsako jutro znova v nov dan, z upanjem, da se bo vse uredilo. Da bomo skupaj, v podpori drug drugemu premagovali skrbi in tesnobo. V trenutku so na plano skočile  vrednote kot so ljubezen, sočutje, odgovornost, pogum, hvaležnost. Zdaj nam ni drugega storiti, kot da jih gradimo v trdne temelje – v samega sebe, družino in skupnosti kot celote.

Verjamem in zaupam, da bomo ob upoštevanju vseh navodil, ki jih dobivamo od strokovnjakov premestili to obdobje. Je pa to tudi  ČAS, ki nam ta trenutek daje, da se resnično ustavimo in ga namenimo sebi in svoji najbližji družini. Bodimo hvaležni za navidezno majhne stvari, ki pa so v bistvu velike. Saj veste: BISTVO JE OČEM NEVIDNO, je rekel Mali princ.

Zelo veliko mislim na vas vse in na vsakega posebej in vas pogrešam v hvaležnosti, da sem lahko del vas. Velik objem- na daljavo!

PAZITE NASE IN OSTANITE ZDRAVI.

Ravnateljica Elizabeta Jelen

Dostopnost