Petek, 19. 10. 2018. Povsem običajen dan v vrtcu. Po usmerjeni dejavnosti in igri po kotičkih je čas za dopoldansko malico. Otroci že sedijo pri mizah, pijejo in ravno začenjajo jesti sadje, ko naenkrat zaslišimo glasen klic, da je v vrtcu požar. Hitro vstanemo, tečemo proti izhodu, nakar ugotovimo, da dim prihaja iz smeri glavnega vhoda. Po tej poti torej ne moremo, zavijemo proti drugemu izhodu in bežimo skozi kuhinjo na prosto. Uf, še dobro, da smo zunaj, zdaj pa še hitro okrog vrtca na zbirno mesto na igrišču. Tam se pridružimo šolskim otrokom in učiteljicam, se preštejemo … smo vsi … rešeni.

Lahko bi se zgodilo, a je bila k sreči le evakuacijska vaja.  Kot vsako leto so nas obiskali gasilci iz Loke. Pripravili so scenarij; zanetil naj bi se požar na električni napeljavi in dim se je močno širil po šoli in vrtcu. Poskrbeli so za reševanje otrok, zaposlenih, rešili pa so tudi učiteljico, ki je ostala zaprta v šolskih prostorih.

Gasilci so nam predstavili njihovo delo, velikodušno so nam pokazali  gasilski avto, njegovo opremo, vključili sireno, prižgali intervencijske luči in nadeli otrokom prave gasilske čelade, seveda le tistim, ki so to želeli.

Ob slovesu so se z nami še fotografirali in obljubili, da nas pridejo obiskat zopet prihodnje leto. Otroci so bili navdušeni in tema o gasilcih je bila v igralnici aktualna še nekaj dni zatem.

Dostopnost