V naše kraje je prišla tetka Jesen. Obdarila nas je s sončnim vremenom in prijetnimi temperaturami, katere smo v enoti Hruševec dodobra izkoristili. V tednu od 8.-13. oktobra je bilo vse posvečeno praznovanju barvite jeseni.

Teden smo pričeli z jesenskimi delavnicami, v katerih so otroci izdelovali različne stvari iz jesenskih plodov, listja, vejic in vsega kar smo našli v naravi, na poti med jesenskimi sprehodi in potepanji ter med igro v gozdu. Okrasili smo igralnice in vrtec, ki so prav tako zažareli v pisanih barvah.

Naslednji dan smo si pripravili jesenske kulinarične specialitete. Po hodnikih je dišalo po jabolčnih palačinkah, sadnih sokovih, sušenem sadju in kompotih.

Ker pa jesen ne bi bila prava brez obiska tetke Jeseni, smo se odpravili na jaso, kjer je otrokom pokazala, kako s svojim čopičem prebarva poletne listke v jesenske, kakšne dobrote prinese s seboj (zelje, korenje, jabolka, česen, čebulo….) ter jim povedala poučno pravljico Veliki in mali zajec. Na koncu pa je celo pričarala sonce in odgnala sivo meglo.

Teden pa ne bi mogel biti zaključen lepše kot z jesensko tržnico. Vsi otroci so si izdelali denarnice v katere so pospravili gumbke, s katerimi so trgovali na tržnici. Z gumbki so kupili sladka kuhana jabolka, krompir ter pečen in kuhan kostanj. In kot pravi zaključek pesmice Anje Štefan….«res prelepa je jesen«.

Ines Turk, dipl. vzg.

Dostopnost