To leto nas je jesen obdarila z bučami, ki so različnih velikosti, oblik ter barv. Te so nam v velik izziv za raziskovanje. Tako smo ji h tipali, kotalili, dvigovali in z njimi proizvajali različne zvoke, kar je posledično pustilo razpoke na bučah. To nam je bilo vodilo za raziskovanje naprej. Pokukali smo v notranjost buč in opazili nekaj zanimivega. Bilo je mokro, zdrizasto, sluzasto… Nekaj nas je bilo kar pogumnih, da smo vse to tipali, spet drugi so le od daleč opazovali. Iz vse te zmesi smo ločili semena v posodo in jih dali sušiti. Naslednji dan pa si iz bučnih semen pripravili BUČNI NAMAZ. Pri pripravi smo sodelovali prav vsi, saj nas je zanimalo kakšnega okusa je posamezna sestavina. Končni izdelek je pristal v naših ustih. Bilo je zelo okusno. Z namazom se je posladkala tudi tetka jesen. Poskusite še vi!
RECEPT:
200g skute, 1 žlica kisle smetane, 1 žlica bučnega olja, 1 žlica bučnih semen ter sol po okusu.
DOBER TEK VAM ŽELIMO!
Zapisali Andreja Arzenšek in Marija Lavbič, vzgojiteljici otrok 1-2, enota Blagovna.
Zapisali Andreja Arzenšek in Marija Lavbič, vzgojiteljici otrok 1-2, enota Blagovna.