Vrnili smo se v čas, ki mu lahko rečemo: »Pred davnimi, davnimi časi…«. Takrat še ni bilo ljudi, živele pa so nenavadne živali-dinozavri, ki v nas še vedno vzbujajo radovednost.

Knjižni kotiček smo obogatili z literaturo o dinozavrih in vsakodnevno prebirali zanimivosti in dobivali odgovore na različna vprašanja. Spoznali smo, da so bili dinozavri plazilci, da so imeli kožo prekrito z luskami in so valili jajca. Dinozavre smo poimenovali ter jih delili na rastlinojede in mesojede. Posnemali smo njihovo gibanje, plesali in telovadili kot dinozavri.  Dinozavre smo tudi risali, jih izrezovali iz barvnega papirja, naredili pa smo tudi njegovo okostje. Naučili smo se novo besedo paleontolog in se seznanili z njegovim delom. Tudi sami smo se igrali paleontologe. Izvedeli smo tudi, da je na zemljo padel meteorit, da je prišlo do sprememb v podnebju, da so se sprožili  vulkani (tudi sami smo naredili ta poskus) in tako je prišlo do izumrtja dinozavrov.

Otroci so bili ob tej temi zelo motivirani, prinašali so knjige in igrače. Ob tem smo ugotovili, da prav med njihovimi igračami dinozavri obstajajo še danes. Če so bili tisti dinozavri izpred »davnih, davnih časov«  nekoliko nenavadni, so današnji pravi ljubljenci naših otrok.

 

Dostopnost