Teden ljubiteljske kulture (14.5. – 18.5. 2018)

V enoti Hruševec je potekal teden ljubiteljske kulture. Za vsak dan so strokovne delavke pripravile dejavnosti in druženja skupin, s področja umetnosti.

Najprej so si vse skupine v skupnem prostoru ogledale posnetek, Dunajskega simfoničnega orkestra in baleta: N. Osipova in L. Sarafanov: Don Quixote grand pase dedeux. Navdušenje nad baletom se je kazalo po ogledanem posnetku, v skupinah, saj so deklice ves čas plesale in hodile po prstih.
Izjava otroka: »Sem prima balerina.«

V sredo je potekala likovna delavnica na prostem. Na ograjo vrtca so vzgojiteljice pripravile velike formate papirja, vodene barve, tempera barve, flomastre, voščenke. Otroci so poljubno risali, slikali in ob tem zelo uživali. Likovna delavnica se je zaključila še s plesom in igranjem na glasbila.

Četrtek je bil glasbeno obarvan dan. V skupnem prostoru sta glasbenici Petra in Polona Veber pripravili koncert, na katerem sta zaigrali na flavti. Z njima smo zapeli nam poznane pesmi in izvedeli katere sestavne dele ima flavta. Na koncu, nam je na svojo harmoniko zaigral tri pesmi še deček Taj, ki obiskuje našo enoto Hruševec.

Dostopnost