Teden od 23. 4. 2018 do 20. 4. 2018 smo se v vrtcu na Ponikvi posvetili ekološkim vsebinam. Sodelovali smo vsi od najmlajših otrok do najstarejših. Vsebine smo prilagodili starosti otrok.

Z najmlajšimi smo naredili koše za odpadni papir (papirojede) iz odpadnih kartonskih škatel, naredili smo si ropotulje iz odpadnega materiala, sestavljanke o naravi. Spoznali smo rastlino REGRAT. Ugotovili smo, da je regrat zelo zdravilen in da lahko z njim, kot rastlino veliko stvari naredimo (regratov med, sirup, verige).

Starejši otroci pa so se seznanjal z zahtevnejšimi ekološkimi vsebinami. Naredili so slikopise o varčevanju vode, elektrike, mila in papirnatih brisačk ter z  njimi opremili celoten vrtec. Naredili pa so si tudi igrače iz odpadnega materiala, katere bodo ustvarjalno uporabljali. Bili so na zanimivem sprehodu v gozdu, kjer so se kreativno igrali in znali uporabiti naravne materiale za igro (šotor iz suhih vej) nabirali so tudi smrekove vršičke ter poslušali zvoke iz narave.

Na koncu smo ugotovili, da narava vedno obdaruje – mi pa moramo paziti na njo in njene darove s pridom in koristno uporabljati ter z njo skrbno ravnati.

Kolektiv enote Ponikva

 

Dostopnost