Mesec april je v našem vrtcu, eko  mesec, saj dajemo velik poudarek okoljski vzgoji. Na enoti Pešnica smo načrtovali eko mesec, v katerem so sodelovali otroci, starši, stari starši in strokovni delavci.

Izvajale so se različne dejavnosti: izdelava papirja,  didaktičnih sredstev, korita za sajenje in saditev, čistilna akcija, urejanje okolice, gredic… Dajali smo poudarek na varčevanju z vodo, elektriko in uporabo brisač. Spoznali smo tudi eko himno in se posvetili eko branju.

 

OB DNEVU ZEMLJE IN VODE…

 

VKLJUČEVANJE OTROK V UREJANJE OKOLICE VRTCA – Otroci so bili vključeni v čistilno akcijo, kjer so sodelovali pri grabljenju listja, trave, pometanju mivke in prodnikov, pobiranju smeti na igrišču vrtca ter njeni okolici. Spoznavali smo različne materiale in odpadke, (ki jih ustvarimo v igralnici, doma …) in pravilno ravnanje z njimi. Seznanili smo se z različnimi koši za odpadke, ogledali ekološki otok in se ob tem  navajali na pravilno ločevanje odpadkov.

AKCIJA ZBIRANJA STAREGA PAPIRJA – Skupaj s starši in starimi starši so otroci prinašali star časopisni papir v zabojnik pred vrtcem. Seznanili smo se tudi s postopkom recikliranja odpadnega papirja.

 Zapisala eko koordinatorica Tatjana Svetelšek

Dostopnost