V enoti vrtca Slivnica smo se v torek, 31. 5. 2022  z otroki odpravili do gasilskega doma Slivnica, kjer nas je že čakal gasilec Matic Iskra. Gasilec nas je najprej pozdravil in nas povabil v gasilski dom, kjer nam je predstavil, kaj si gasilci ob odhodu na intervencijo oblečejo in čemu je  posamezno oblačilo namenjeno.

Nato smo si ogledali gasilski avto, ki je imel za roletami veliko skritih pripomočkov in zabojev, v katerih je bilo za nas veliko presenečanj. Otroci so z zanimanjem poslušali in se veliko novega naučili. Zelo zanimivo je bilo tudi prisluhniti zvoku sirene, kar je pri otrocih vzbudilo še dodatno veselje. Gasilskega avtomobila pa si nismo ogledali samo od zunaj, ampak je gasilec Matic odprl tudi vrata vozila in nam omogočil, da smo splezali v kabino, kjer smo si pogledali tudi notranjost vozila in se na sedeže tudi malo usedli.

Zanimanje in interes otrok je bil vedno večji zato jim je gasilec omogočil, da so razvili cev in jo pripeli na trojak ter poskusili s suhim gašenjem. Ob predlogu gasilca, da bi poskusili gasiti še z vodo so bili vsi otroci takoj zainteresirani in so samo čakali kdaj bodo lahko prišli na vrsto.

Za konec smo naredili še eno skupinsko fotografijo in se po tem tudi zadovoljni in hvaležni poslovili.

Špela Smuk in Karmen Jevšnik

Dostopnost