Predsednik republike Borut Pahor je ob obisku Šentjurja obiskal tudi naš vrtec – Vrtec Šentjur. Sprejela ga je ravnateljica vrtca Elizabeta Jelen, pozdravili pa so ga tudi otroci ter zaposleni Vrtca Šentjur –  enote Hruševec. Ob kratkem srečanju smo mu podarili kipce Ipavcev izpod rok naših otrok, publikacijo Vrtca Šentjur in publikacijo ki je nastala ob naši 50. obletnici. Hkrati pa je prejel naše novo protokolarno darilo – Pobarvanko otrok Vrtca Šentjur “OTROCI – OTROKOM”, ki je nastala s pomočjo naših  staršev in otrok v času epidemije.

V izjavi za javnost je predsednik Pahor dejal, da smo vsi smo presrečni, da se odpira javno življenje in z njim najprej in predvsem šole. »To je dobro za otroke, s tem so zadovoljni tudi starši, to je nek znak, da se zadeve epidemije umirjajo,« je dejal predsednik in ponovil svoje mnenje, da se mu zdi prav, da se najprej skrbi za odpiranje šol. Da pa je potrebno javno življenje in njegovo odpiranje obvladovati v tolikšni meri, da šole ostajajo kolikor je le mogoče odprte.

http://www.predsednik.si/uprs/uprs.nsf/objave/E5AE47C1D2ADB999C1258673004D5CDE?OpenDocument

Naše otroke pa je na koncu obiska prijazno povabil v predsedniško palačo na sladoled, ko bomo spet prvič na izletu v Ljubljani.

Dostopnost