Spoštovani starši

prišel je čas ponovnega postopnega vračanja v vrtec. Glede na to, da smo še vedno v času razglašene epidemije, moramo upoštevati smernice Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) in drugih resornih inštitucij, saj vsi želimo, da ostanemo zdravi in zaživimo v “normalnih” okoliščinah. V tem zadnjem tednu smo se v vrtcu vsi intenzivno pripravljali na vrnitev vaših oz. naših otrok nazaj v vrtec. Z mnogimi izmed vas, spoštovani starši , smo komunicirali preko telefona in se dogovarjali glede  ponovnega prihoda otrok  v vrtec. Hvala vsem, ki ste se na naše individualne pogovore odzvali in če je bilo mogoče svojega otroka še do konca maja obdržali doma. Tako smo lahko delo za naslednja dva tedna organizirali tako, da bomo v največji možni meri lahko upoštevali tako normativna kot tudi higienska in kadrovska priporočila NIJZ.

Za vse otroke, ki se v naslednjih dneh po dolgem času vračajo v vrtec bomo poskrbeli, da bodo v najkrajšem možnem času pridobili ponoven občutek varnosti, sprejetosti in zaupanja.  Kar največ možnega časa bomo preživeli na prostem, na igrišču in v naravi. Vsaka vzgojna skupina bo živela kot ena družina.

Da bo življenje v vrtcu potekalo v skladu z nacionalnimi usmeritvami  in da bomo za otroke lahko zagotavljali VARNO IN SPODBUDNO UČNO OKOLJE,  smo oblikovali protokole. Vsi smo  jih dolžni upoštevati in se ravnati v skladu z njimi.

Protokol za STARŠE je spodaj na povezavi in ste ga dolžni upoštevati.

Zelo se veselimo vašega prihoda v vrtec. S predanostjo in ljubeznijo pričakujemo vaše otroke in upamo, da se bodo konec maja ukrepi sprostili na način, da se bodo lahko s 1. junijem v oddelke vrnili vsi otroci.

V vrtec pridite le, če ste zdravi, da vsi ostanemo zdravi.

S prijaznimi pozdravi.

Kolektiv Vrtca Šentjur z ravnateljico Elizabeto Jelen

 

Dostopnost