Raje kot v ohlajenih prostorih vrtca, se igramo na igrišču. Tam nas vedno čakajo zanimive stvari. V vročih dneh se igramo v senci, hladimo pa se z vodnimi dejavnostmi. Vzgojiteljice že zgodaj zjutraj pripravijo dejavnosti v vodi in ob vodi.

Napolnijo bazene, pripravijo milnico in vodo za vodno drčo ter pripravijo igrače, s katerimi se zamotimo v senci. Poskrbijo, da nismo žejni ali lačni. Malica na prostem je prav poseben dogodek, kot da bi imeli piknik.

Na hribu nas čaka vodna drča, da se čim prej spustimo po njej. Občutek, ko drsimo po milnici je še boljši kot v kopališčih. Vzdušje je odlično, saj se vsi zabavamo. Le kdo ne mara vode na sto in en način? To je pravo poletje!

Na soncu imamo asfaltno, travnato ali prodnato plažo, kjer se na brisačah in blazinah posušimo in odpočijemo. Pri preoblačenju v suha oblačila smo že zelo samostojni in hitri, pravijo vzgojiteljice. Nam, ki smo mlajši pa potrpežljivo pomagajo, da se čim prej uredimo.

Kadar je sonce visoko na nebu nas vzgojiteljice povabijo v senco, kjer se igramo v šotorih, brcamo, mečemo žoge na koš in v gol ter škropimo z vodnimi brizgami. Ko nas vzgojiteljice škropijo z vodo, jih poškropimo še mi, saj se vse rade igrajo z nami. Kadar je čas za pospravljanje, nas že zanima, ali bo tudi jutri tako fino kot je bilo danes. Uff kako čas teče, kadar se imamo lepo in že je čas za kosilo…

Dostopnost